Feedback en ontwikkeling (IFMS GFMS)

Optimalisatie van het functioneren

Het is in de gezondheidszorg van groot belang dat kwaliteit gegarandeerd wordt. Om dit te kunnen realiseren en behouden is het wenselijk om de kwaliteit van het functioneren van medisch personeel periodiek te evalueren. Dit kan zowel op individueel niveau als op groepsniveau. Nosce Orbis gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling de instrumenten IFMS en het assessment.

 

IFMS = 360 graden feedback

In vele branches is 360 graden feedback zeer gebruikelijk. Immers 'hoe kan iemand zich ontwikkelen zonder feedback?'. Ook voor medici wordt gebruik gemaakt van deze methode onder de naam Individueel Functioneren Medisch Specialisten (IFMS).

vanaf 2008 ondersteunen wij medici en ziekenhuizen bij de uitvoering van IFMS trajecten. Daarnaast begeleiden wij groepen medici in sde onderlinge samenwerken en het functioneren door middel van Groeps Functioneren Medisch Specialisten (GFMS). 

 

Assessment

Het assessment, bestaande uit ten minste een psychologische test en een interview, geeft inzicht in de kwaliteiten, aandachtspunten en drijfveren van een persoon. Het is daarom naast een selectie-instrument ook een bruikbare methode om het doorgroeipotentieel en de ontwikkelpunten van specialisten in kaart te brengen. Dit kan van belang zijn bij ontwikkeltrajecten, loopbaanbegeleiding of coaching. Met behulp van de geïntegreerde rapportage geeft Nosce Orbis u daarvoor een bruikbaar handvat, indien gewenst aangevuld met praktische adviezen.

© 2001 - 2022 CMS: 123CMS.nl